vrijdag 29 juli 2016

Vrijdag 29 juli

 
Vandaag bezoeken we het westen van Seoul . We starten onze dag bij de universiteit van Seoul  De gebouwen en de omgeving zijn echt een bezoek waard . De weergoden zitten vandaag niet mee. Deze morgen regende het nogal hevig, in de voormiddag is het wat wij noemen: miezerig weer. Ondanks de natte is het toch tegen de 30graden . Dat geeft een vreemd gevoel, zo warm en onder een paraplu lopen .  in de namiddag is de zon weer van de partij. De dag eindigt zoals hij begonnen is . M.a.w. weer regen .

Universiteit Seoul enkel voor het vrouwelijk geslacht.


  Onze route hebben we goed uitgestippeld , enkele metrostations verder houden we halt voor een bezoek aan Jeoldusan Martyyrs schrine  Een kerk waar 9 Frans missionarissen in de jaren 1866 vermoord werden omwille van hun Christen zijn . Veel meer valt er hierover niet te vertellen .

Iets verder op blijven we in dezelfde sfeer . We bezoeken De Yoido Full Gospel Church . Een enorm grote kerk . Waar in de weekends heel veel diensten gehouden worden . Deze kerkgemeenschap telt boven de 100.0000 leden . Op de zijkant zien we heel wat instrumenten staan o.a. een grote vleugelpiano ( voor de kenners een Steinway ) Vermoedelijk is er hier in het weekend heel veel ambiance . Mogelijks komen we zondag hier nog eens terug.

Yoido full Gospel church
De Noryanggijn Fisheries Wholesale Market is onze laatste stop op onze route . Deze vismarkt zou de grootste van Korea zijn . Daar we al een heel mooie , grote vismarkt in Busan bezocht hadden viel de bewondering van al die soorten vissen en krampen een beetje achterwege.
Vismarkt Seoul.


 


 Niet ver van ons Guesthouse zijn er straten vol met winkels en restaurantjes en met footdstreet. Veel van die winkels zijn open tot 24 u en sommige zelfs 24 ! Zoals elke avond krioelt het daar van het volk . Wij zelf sluiten onze dag af met een lekker ijsje .
 
 
 
 
 

 
 

  
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten