donderdag 28 juli 2016

Donderdag 26 juli

  
Aflossing  van de wacht  ( klik op de foto voor vergroting ) Meer weten? Klik op de paarse link 
 
Onze dag starten we Geyongbokgun( moeilijke naam ) Het koninglijk paleis van de eerste koning van Korea, dit in de jaren 1300 . Het is een enorm groot domein met tal van Paleizen en tuinen . Het doel van al die grootsheid weet ik ( nog ) niet .
Het is een vreemd beeld , je merkt hier duidelijk dat de stad rond het paleizen complex gebouwd is .
De ingangspoort wordt steeds bewaakt door een 8 tal bewakers . Om het kwartier wordt er wat geroepen, komt een soort overste de kledij inspecteren en dan gaan ze keurig in een rijtje even van plaats verwisselen . Om 11u en om 14u is het de grote ceremonie ( en op nog enkele andere uren ). Met trommel geroffel en wat blaasinstrumenten  en heel wat vlaggen wordt de wacht afgelost.
Het is een kleurrijk spektakel
Het is snikheet alles doen we op een langzaam genieten .
De wachters mag je zoveel fotograferen als je maar wilt. Zolang je ze maar niet aanraakt . iedereen wil met hen op de foto !
 
 
Veel jongere paraderen letterlijk in traditionele kledij . Als je vraagt of ze  op de foto willen , dan verschijnt er een glimlach tot over hun oren ! 
Eten in een lokaal restaurantje
Na het avondmaal besluiten we om  nog eens naar het cultuur centrum van Seoul te gaan . De avond is daar uniek door de duizenden lede lampjes . de constructie van het gebouw is niet te beschrijven geen enkele foto kan dit weergeven. Er zijn ook  bloemen parken  met meer dan 1000000 kunstmatige bloemen  elke bloem is een led lamp . Veel terrasjes , het is warm , we kuieren daar uren rond. Wat is vakantie toch heerlijk ...
Bloemen parken met bloemen met led verlichting . ( klik op de foto voor vergroting )
 
 
 
 


 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten