zaterdag 30 juli 2016

Zaterdag 30 juli lucky day : wedding day

 Alweer een dag vol plannen ,we staren onze dag in Buckhon Village . Om er te geraken nemen we de metro . Intussen voelen we ons echte Korenaren . Bij aankomst in Seoul hebben we een soort Money card gekocht . Dat is een betaalkaart die je kan opladen ( vanaf ongeveer €5 ) die kan je gebruiken op bus, metro, je kan er zelfs mee winkelen . In de metrostations leg je gewoon je kaart op een soort metalen desk en het bedrag voor de metro gaat van uw kaart. Dit doen we met een allure alsof we hier al maanden wonen . Dit ter zake.
Zoals gezegd onze eerste halte is Buckon Bijlage, dit is een zeer oud dorpje midden de nieuwe stad Seoul. ( zie foto ) tegen een kleine vergoeding kunnen we zelfs een huis ( lees maar villa) bezoeken. Na de rondleiding krijgen we een heerlijk kopje koude zoete pruimen-thee.

Van Buckhon  gaan we te voet naar Jogyesa tempel waar we de drie gouden Boedha' een groet willen brengen. Onderweg passeren we Unheyongong tempel . Daar we van onze reis niet een tempelreis willen maken zouden we deze gewoon voorbij lopen . Toch konden we het niet laten een glimp naar binnen te werpen .En wat zien we ? een hele rij bloemenkransen. Beroepshalve denk ik meteen aan een begrafenis ceremonie !
 
Maar niets is minder waar, zonder het te beseffen zijn we te gast op een traditioneel huwelijk . Blijkbaar is dit een begoede familie , want hier konden we wel Engels praten .( In de rest van dit land is dit werkelijk een ramp ) Storen vragen we aan de familie met een diepe buiging ? (ook  dat hebben we hier al geleerd , voor alles maken ze hier een diepe buiging . vb: als ze je aanspreken . als je vertrekt , als je iets koopt . of zomaar als ze je tegenkomen . Helemaal niet antwoorden ze, we krijgen zelfs een plek waar we alles goed kunnen volgen. Om 14u stipt begint de ceremonie. Eerst komen er al dansend trommelgeroffel met wat Aziatische fluitmuziek . Dit was blijkbaar de aankondiging. Vervolgens worden bruid en bruidegom ( vermoeden we ) aan de ouders een de schoonouders voorgesteld . weer met ontelbare diepe buigingen . vervolgens wordt er het één en het ander voorgelezen. Op gepaste tijd wordt er geapplaudisseerd. Bruid en bruidegom zitten apart elk aan een kant van een soort altaar. Na een half uurtje , komen Bruid en bruidegom samen. Ze raken en elkaar nooit aan . De bruid houdt steeds de armen gekruist op een bepaalde hoogte, om dit de ganse tijd te kunnen uithouden wordt ze daarbij gesteund door 2 dames.
Dan de nodige familiefoto's . Uiteraard nemen we heel wat foto's . Na afloop worden we bedankt voor onze aanwezigheid. Zelfs enkel familieleden vragen of ze van ons een foto mogen nemen !!!
 

Vervolgens gaan we volgens ons dagplan de drie gouden Boeddha's groeten in Jogyesa Tempel .
Een kleine tempel , met heel wat aanhangers , maar dit is ook alles.
 
De avond sluiten we af in Insadong.  Dit is werkelijk een toeristenstraatje voor de Korenaren. Een straat voor souvenirwinkels , ook daar is een massa volk , maar Europeanen die zien we niet .We voelen ons wel bekeken en af en toe betrappen we hen dat ze van ons foto's maken ....

 
  

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten