woensdag 27 juli 2016

Woensdag 25 juli Seoul

Design Palace

Seoul  vandaag is het een cultuurdagje. Met de metro gaan we tot aan het vertrekpunt waar  we weer een hop on hop off bus nemen. Dat is de gemakkelijkste manier om een stad te verkennen . Seoul is de hoofdstad van Korea met een zeer goed uitgebreid metronet. Onze eerste stap af was bij Deoksugung Palace  . Een klein paleis ( meer een stadspoort ) maar het wat er daar zo bijzonder was is de aflossing van de wacht. De ganse dag staan daar 4 wachters ( een beter woord vind ik niet) in traditionele  kleurrijke kledij. Om het kwartier wordt er wat geroepen ( lees : geschreeuwd ) dan lopen ze in een rechte lijn heen en weer en ze wisselen van plaats.Iedereen wil een foto van hen , dit laten ze gebeuren zonder te verpinken . 

Deoksung
 
Design Place
 
De tweede stop is Dongdamun Design Plaza  daar zijn we de ganse middag blijven hangen . Hiervan een beeld geven is heel moeilijk ( foto bovenaan komt van internet ) Het is ongelooflijk groot . Een verzameling van hedendaagse kunst. Hier komen we zeker nog eens terug.
Verder stoppen we nog aan  enkele tempels die het vernoemen niet waard zijn.
De avond vullen we met  rond te slenteren in de buurt van ons Guesthouse. De straatjes krioelen van het volk , de restaurantjes en de eettentjes zijn niet te tellen . We zijn letterlijk gelogeerd in hartje Seoul .(Schrijf en typefouten worden later verbeterd :) .   
Eet kraampje ( Street food )


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten