maandag 18 juli 2016

Vertrek met moeilijkheden ! zaterdag 16 juli

Zaterdagmorgen werden we gewekt met de klokradio om 6u . Juist gepast om het nieuws te vernemen dat er in Turkije een poging tot staatsgreep aan de gang is ! Onze gedachten gaan direct uit naar Istanbul waar we normaal moeten landen om 16u 15. Om vervolgens  om 16u35 door te vliegen naar Seoul.
Aangekomen in Brussel werden onze vermoedens bevestigd. Vlucht naar Istanbul ; gecanceld !
Bij de inlichting melden ze ons dat ze ons nog gauw gaan omboeken naar een vroegere vlucht , nl om 9u zouden we al kunnen vertrekken. Niets is minder waar . Om het uur verschijnt er op het scherm : Vlucht Istanbul met 1u verlaat . We werden door een paar journalisten opgemerkt , die dan ook van ons een interview afnemen . Om 13u halen we het middagjournaal van VRT als echte BV,s !
Uiteindelijk vertrekken we rond 17u30 ! Na een drie en een half uur vliegen zijn we in Istanbul.
Vol goeie moed zoeken we onze volgende vlucht . Maar dan begon het pas. Gelieve aan te schuiven aan een rij van de informatie : Turkys airline . Er stonden geen honderden maar duizenden voor ons.! op een bepaald moment staan we voor een bord: vanaf hier wachttijd 7u !
Een ervaren reiziger zei ons dat we best een visum zouden kopen om zo de luchthaven te verlaten om dan de volgende dag terug te keren . Blijkbaar waren we niet de enige die op die manier een oplossing zochten , want alweer stond een rij gestrande reizigers voor ons. Uiteindelijk werden we met bussen naar een hotel in Istanbul gebracht . ( dit rond 2u van de nacht) Op straat zien we heel wat betogers betreffende de opstand van het land . Gewapend met Turks vlaggen werd er getoeter en geroepen door een massa volk. Het heeft een eng gevoel.

2 opmerkingen:

  1. Je bent wel echt midden historische momenten geland ! Fijn te lezen dat alles uiteindelijk goed is verlopen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent wel echt midden historische momenten geland ! Fijn te lezen dat alles uiteindelijk goed is verlopen !

    BeantwoordenVerwijderen